X

Üdvözöljük webáruházunkban!

Rendelése leadásához lépjen be felhasználói fiókjába vagy regisztráljon oldalunkra!

Facebook regisztráció Google regisztráció

Elfelejtettem a jelszavam

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Takács Marianna

PD-934 - Az eredményes iskolakezdésért 4.

52 oldal | 200 mm x 280 mm | 152 g

1 395 Ft

kosárba

Iskola-előkészítő, képességfejlesztő feladatgyűjtemény a nagycsoportos óvodások részére készült, mely a sikeres és zökkenőmentes iskolakezdéshez ad segítséget. Nem könnyű az átmenet az óvodából az iskolába – de megkönnyíthető. Fontos, hogy mire a gyermek iskolába lép, a nem megfelelő részképességekből fakadó problémák megoldódjanak, mert így megelőzhetők a tanulási zavarok kialakulása.

 Négy kötetből álló könyvsorozatnak a negyedik kötete, a szókincs, a verbális memória, a beszédbátorság, és a ritmusérzék részképességeket fejleszti, tucatnyi érdekes, izgalmas, gondolkodtató feladattal. A feladatok tematikus összeállításánál szempont volt a játékosság, a fokozatosság, valamint az iskolai tevékenységek iránti érdeklődés felkeltése.

Ebben a kötetben az iskolaérettséghez szükséges alapkészségek tudatos számbavételével, rendszerezésével összeállított feladatok, a gondosan válogatott versek, mondókák, találós kérdések segítségével valósulnak meg. A szerzők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy olyan szövegeket válasszanak, melyekben a gyerekek környezetéhez, mindennapi életéhez kapcsolható témák jelenjenek meg, célzottan ehhez a korosztályhoz alkalmazkodva. Így megvalósul a sokoldalú ismeretfejlesztés, a szókincsbővítés, a szövegértés, a fogalompontosítás, valamint a gyermeki fantázia, a képzelőerő további növelése. A feladatok ösztönzik a gyermeket abban, hogy önállóan, egész mondatokban, összefüggően beszéljen a képekről. Megfigyelhetjük a gyermek kreativitását, egyéni szóhasználatát, általános tájékozottságát, valamint a kommunikációs képességéről is képet alkothatunk.

 A kiadvány feladatai jól alkalmazhatók egyéni illetve kiscsoportos fejlesztésre, valamint az életkor szerinti következetes önálló gyakorlásra. Beépülnek a feladatok közé az előző kötetekben már jól ismert feladattípusok is, melyek további lehetőséget kínálnak az átfogó képességfejlesztéshez.

 Ajánljuk azoknak a szülőknek, pedagógusoknak, akik segíteni szeretnék a gyermekek munkáját, de ahhoz is ragaszkodnak, hogy hasznos időtöltés mellett izgalmas, ám mégis gondolkodtató feladatokkal találkozzanak a leendő kisdiákok.

 Címkék:

iskola-előkészítő, képességfejlesztő, foglalkoztató, feladatgyűjtemény, 5 éves, 6 éves, 7 éves gyerekek, óvoda, nagycsoportos óvodás, iskola, anyanyelv, vers, mondóka, találós kérdés, szókincs, szókincsbővítés, szövegértés, fogalompontosítás, verbális memória, beszédbátorság, ritmusérzék, kommunikációs képesség, egyéni szóhasználat, egyéni fejlesztés, önálló munka, óvodapedagógus, óvónő, logopédus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, tanító, szülő

  • óvoda
  • feladatgyűjtemény

Mutass többet

Mutass kevesebbet