X

Üdvözöljük webáruházunkban!

Rendelése leadásához lépjen be felhasználói fiókjába vagy regisztráljon oldalunkra!

Facebook regisztráció Google regisztráció

Elfelejtettem a jelszavam

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

2021. július 23.

Szeretnéd, hogy gyermeked őszinte legyen veled? Ezekre figyelj!

Szülővé válni a világ legcsodálatosabb dolga. Bekerülsz egy olyan világba, ami fenekestül felforgatja az életed. A sok boldog pillanat mellett napjaid részévé válik egy új síkon mozgó megoldandó feladatok sora, kétségek, kételyek, aggodalmak. De ne aggódj! Megoldás szinte mindenre gyereknevelési kérdésre létezik! Talán az egyik legfontosabb ilyen kérdés: Hogyan kezdjünk el őszinte kapcsolatot kialakítani gyermekünkkel?

tovább

2021. június 18.

Szeptembertől iskolába megy a gyerek, érdemes már nyáron ráhangolódni a sulira?

A járványhelyzet miatt sajnis sem az óvodák, sem az iskolák nem tudták a már jól bevált módszereket alkalmazni az iskolába készülők felkészítésére. Elmaradtak a nyílt napok, elmaradtak a személyes találkozások a tanítókkal, amik sok esetben eldöntötték az iskolaválasztást. Az előttünk álló pár hónapban sokat segíthetünk a gyerekeknek a zökkenőmentes szeptemberi iskolakezdésben. Nagyné Kocsis Ildikó, budapesti tanító néni, egyéni képességfejlesztő tréner, 2 gyerekes édesanya tanácsai.

tovább

2021. június 11.

Iskolaérettség: mit is kell ma tudnia egy iskolába lépő gyermeknek?

Újabb cikk Jánosi Ágnestől az iskolaérettség kérdésköréhez kapcsolódóan.

tovább

2021. június 04.

Az iskolaérettséget nem a kor határozza meg

Az iskolaérettség nem a gyerektől függ, nem a szülőtől, de még csak nem is az óvodapedagógustól. Akkor mitől lesz egy gyerek iskolaérett? Jánosi Ágnes cikke.

tovább

2021. május 28.

Legyen egészséges a mosoly! Fogápolási praktikák gyerekek részére

Németi Márta vagyok, dentálhigiénikus szakember és három gyermekes édesanya. Jelenleg egy iskolafogászatban dolgozok, ezt a szakmát pedig nem csak a munkámnak, hanem a hivatásomnak is tekintem. A Magyar Mosoly Napja alkalmából szeretném megragadni az alkalmat, hogy beszéljünk a száj- és a fogápolási szokásaink fontosságáról, hiszen ezek a módszerek már nagyon korán, a gyermekkor során berögződnek, tapasztalataim szerint viszont sajnos sok esetben helytelenül.

tovább

2021. május 27.

13 koncentrálást fejlesztő módszer gyerekeknek

Itt az évvégi felmérők időszaka. Izgulsz, mert gyermeked nem tud koncentráltan dolgozni? Figyelme hamar elterelődik? Sokszor feledékeny? Képességeihez mérten rosszabb jegyeket szerez az iskolában? Vannak esetek, amikor azt érzi, hogy nem képes az adott dolog megtanulására? Emiatt önbizalma is csorbul? ….és még folytathatnám a kérdések sorát. Ha a válaszaid nagy része igen volt, és szeretnél segítséget kapni koncentrációjának fejlesztéséhez, olvass tovább.

tovább

2021. május 21.

Tankönyveink megrendelhetőek a TANOSZ alternatív tankönyvjegyzékéből is

Az elmúlt években az állam erősen korlátozta a tankönyvek rendelhetőségének lehetőségét, megfosztva a pedagógusokat, szülőket és gyerekeket a korábban jól bevált tankönyvek használatától. A magánkiadók által létrehozott TANOSZ rendszerében azonban továbbra is elérhetőek ezek a jól prosperáló kiadványok.

tovább

2021. május 20.

Az iskolaérettség alapjai

Az elmúlt években megváltozott, hogy ki számít iskolaérettnek, azaz, hogy milyen gyerek kezdheti meg az általános iskolai tanulmányokat. A kérdés állandó vita tárgy a szakemberek között is és szülők között is. A helyzet elemzésében és megértésében Jánosi Ágnes gyógypedagógus, tanulási coach, élménytréner segít.

tovább

2021. május 13.

Az iskola-előkészítő időszak fontossága, tudatos tervezése, szervezése. (+könyvajánló)

Vajon iskolaérett már gyermekem? Milyen képességekre van szükség a sikeres iskolakezdéshez? Mik az iskola-előkészítő foglalkozások előnyei? Miért fontos a felkészítés? Mivel tudnám gyermekem iskolakezdését segíteni? Mi a szerepem a felkészítésben? … Ha már megfogalmazódtak benned ezek a kérdések, akkor olvasd tovább cikkünket!

tovább

2021. május 11.

Könnyű vagy nehéz volt az angol érettségi feladatsor 2021-ben?

Sörlei Nikolett angoltanár elemzi ki az idei közép és emeltszintű angol érettségi feladatsorokat.

tovább

2021. május 10.

Mennyire volt nehéz a 2021 emelt szintű magyar nyelv és irodalom érettségi?

A magyar emelt szinten nem tartozik a népszerű érettségi tantárgyak közé. A németet másfélszer, a matematikát több mint kétszer, a történelmet három és félszer, az angolt nyolcszor annyian választották vizsgatárgyként, mint a magyart. Hajas Zsuzsa, magyar – történelem szakos középiskolai tanár, mesterpedagógus értékeli a 2021. évi magyar emelt érettségi feladatsorát.

tovább

2021. május 06.

Szakmai vélemény a 2021-es matematika érettségiről

Az idei középszintű és emeltszintű matematika érettségit értékeli Dr. Kézi Csaba Gábor, egyetemi docens.

tovább

2021. május 05.

Milyen volt a 2021-es májusi középszintű magyar érettségi?

Hajas Zsuzsa, magyar – történelem szakos középiskolai tanár, mesterpedagógus értékeli a 2021-es középszintű magyar érettségit

tovább

2021. április 06.

Mire figyelmeztetnek a szakemberek a sok délutáni szakkörrel kapcsolatban?

A gyerek szabadidejének átgondolatlan beosztása épp az ellenkezőjét eredményezheti, mint ami a cél vele. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni? Van követendő példa?

tovább

2021. április 01.

Ne féljetek, készüljetek! - egy angoltanár tanácsai az érettségire

Már csak egy hónap és itt a középiskolai éveket lezáró nagy megmérettetés: az érettségi. Nektek, kedves vizsgázók - a többi tárgy mellett - legalább egy idegen nyelvből bizonyítanotok kell megszerzett tudásotokat (közép- vagy emelt szinten), s ez a nyelv legtöbbször az angol szokott lenni. Sörlei Nikoletta vagyok, a debreceni Tóth Árpád Gimnázium angoltanára és most szeretnék az angol nyelvi érettségihez néhány hasznos tippet adni nektek.

tovább

2021. március 31.

Tanítsd meg a gyermekedet tanulni!

8 egyszerű tipp, amire odafigyelve észrevétlenül is segíteni fogod gyermeked hatékonyabb tanulását.

tovább

2021. március 11.

Mivel fokozod gyermeked tanulási motivációját? Dobd fel a napját egy érdekességgel!

A tanulási motiváció és a tanulási eredmények kapcsolata könnyen megtapasztalható. Amit kedvvel tanulnak a gyerekek abba több energiát fektetnek és ebből világosan következtethetünk arra, hogy az adott területen jobban is teljesítenek. Nyilvánvaló, hogy a tanulási motiváció és a tudás kölcsönösen formálja egymást, együtt alakul.

tovább

2021. március 07.

Szeresd a gyermeket minden körülmény között!

Gyakorló édesanyaként és pedagógusként is figyelemreméltónak találom a lengyel származású Janusz Korczak pedagógus, író, orvos, társadalmi aktivista munkásságát, aki 10 zseniális alapelvet hagyott ránk.

tovább