X

Üdvözöljük webáruházunkban!

Rendelése leadásához lépjen be felhasználói fiókjába vagy regisztráljon oldalunkra!

Facebook regisztráció Google regisztráció

Elfelejtettem a jelszavam

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Nagy Adrienn–Takács Marianna

PD-931 - Az eredményes iskolakezdésért 1.

88 oldal | 200 mm x 280 mm | 225 g

1 395 Ft

kosárba

Iskola-előkészítő, képességfejlesztő feladatgyűjtemény a nagycsoportos óvodások részére készült, mely a sikeres és zökkenőmentes iskolakezdéshez ad segítséget. Nem könnyű az átmenet az óvodából az iskolába – de megkönnyíthető. Fontos, hogy mire a gyermek iskolába lép, a nem megfelelő részképességekből fakadó problémák megoldódjanak, mert így megelőzhetők a tanulási zavarok kialakulása.

 Négy kötetből álló könyvsorozatnak az első kötete, az érzékelés, észlelés, emlékezet, figyelem és gondolkodás részképességeket fejleszti, több mint 120 feladattal. A feladatok tematikus összeállításánál szempont volt a játékosság, a fokozatosság, valamint az iskolai tevékenységek iránti érdeklődés felkeltése.

 Célzottan, az iskolaérettséghez szükséges alapkészségek tudatos számbavételével, rendszerezésével összeállított feladatok: a formafelismerés-, azonosítás, az alak-háttér megkülönböztetés, a globális észlelés, a téri tájékozódás, az iránykövetés, a füzet első részének gyakorló anyaga.  Ezek a feladatok az érzékelés, észlelés alapkészségek fejlesztését segítik.

 A második egység feladatai a monotóniatűrésre, a figyelem-összpontosításra és az összehasonlításokra adnak fejlesztési lehetőséget. Az itt feldolgozandó a feladatok a figyelemfejlesztés képességét erősítik.

 A harmadik részben az emlékezetfejlesztésé, azon belül a vizuális és auditív emlékezeté a fő hangsúly.  

A negyedik fejezetben a soralkotás, az osztályozás, és az időrendi sorrend feladatai találhatók, melyek a gondolkodásfejlesztés képességterületei.

 A kiadvány feladatai jól alkalmazhatók egyéni illetve kiscsoportos fejlesztésre, valamint az életkor szerinti következetes önálló gyakorlásra. A kötetben alkalmazott játékos jelek segítenek a négy fő fejlesztési terület közötti könnyű eligazodásban, megkülönböztetésben.

 Ajánljuk azoknak a szülőknek, pedagógusoknak, akik segíteni szeretnék a gyermekek munkáját, de ahhoz is ragaszkodnak, hogy hasznos időtöltés mellett izgalmas, ám mégis gondolkodtató feladatokkal találkozzanak a leendő kisdiákok.

 Címkék:

iskola-előkészítő, képességfejlesztő, foglalkoztató, feladatgyűjtemény, 5 éves, 6 éves, 7 éves gyerekek, óvoda, nagycsoportos óvodás, iskola, alapkészségek: érzékelés, észlelés, formafelismerés, formaazonosítás, alak-háttér megkülönböztetés, globális észlelés, téri tájékozódás, iránykövetés, figyelem, monotóniatűrés, összpontosítás, összehasonlítás, gondolkodás, soralkotás, időrendi sorrend, emlékezet, vizuális emlékezet, akusztikus emlékezet, egyéni fejlesztés, önálló munka, óvodapedagógus, óvónő, logopédus, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, tanító, szülő

  • óvoda
  • feladatgyűjtemény

Mutass többet

Mutass kevesebbet