X

Üdvözöljük webáruházunkban!

Rendelése leadásához lépjen be felhasználói fiókjába vagy regisztráljon oldalunkra!

Facebook regisztráció Google regisztráció

Elfelejtettem a jelszavam

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Nagyné Horváth Magdolna

PD-513 - Történelem felmérő feladatlapok 5. osztály

48 oldal | 200 X 280 mm | 190 g

755 Ft

kosárba

A jelenben való eligazodásunk, a jövőbeni boldogulásunk csak a múlt megismerésével lehetséges. A történelem tanulásával az emberiség múltját idézzük fel, melynek során folyamatosan tapasztaljuk: „a történelem az élet tanítómestere”.

A feladatsorok a NAT 2020 követelményrendszerére épülnek. A különböző kompetenciákat fejlesztő feladatok fogalmakra, kronológiai és topográfiai ismeretekre, történelmi személyekre kérdeznek rá. Feladattípusai között megtalálható a rendszerezés, a valós és fiktív elemek különbségtételére vonatkozó feladatok, történetmesélés szempontok alapján, történelmi személyek tetteinek célja, előzménye, következménye, valamint lényegkiemelést kereső, összehasonlító feladatok. A feladatsorok 45 perc alatt megoldhatók. A feladatlapok segítségével meggyőződhetsz arról, hogy sikerült-e az alapvető történelmi ismereteket elsajátítanod. Remélem, igen!

A füzetben minden témakör két-két azonos nehézségű és pontszámú feladatsort tartalmaz, és két év végi feladatsorral zár.

 

FONTOS!

A feladatok részletesen kidolgozott megoldása, valamint a minden témakörhöz tartozó szorgalmi feladatok ingyen letölthetők a pedellus.hu weblapról PDF formátumban.

 

MEGOLDÁS

 

GYAKORLÓ FELADATOK

 

  • 5. osztály

Mutass többet

Mutass kevesebbet