X

Üdvözöljük webáruházunkban!

Rendelése leadásához lépjen be felhasználói fiókjába vagy regisztráljon oldalunkra!

Facebook regisztráció Google regisztráció

Elfelejtettem a jelszavam

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Takács Marianna

PD-509 - Magyar nyelv-helyesírás felmérő feladatlapok 5. osztály

28 oldal | 200 X 280 mm | 120 g

755 Ft

kosárba

Ez a kiadvány a magyar nyelv tantárgyon belül elsősorban a helyesírási ismeretekhez kötődő felméréseket tartalmaz. De a feladatok sikeres megoldásához szükség van az addig tanult nyelvtani és helyesírási ismeretekre is. Minden felmérés címében fel vannak tüntetve azok a témakörök, amelyek feldolgozása szükséges a tudatos feladatmegoldáshoz. Mivel a felmérések több témát is érintenek, lehetőséget biztosítanak a helyesírási ismeretek komplexebb megközelítésére.

Minden felmérés két-két változatban készült, más-más nyelvi anyagot tartalmaz. Adott esetben másféle feladat szolgál az egyes helyesírási ismeretek felidézésére. A tudásszint ellenőrzése mellett alkalmasak a feladatsorok gyakorlásra is. Differenciáltan kevesebb feladat is megoldható egyszerre: lehet válogatni a feladatok közül.

A taneszköz végén a megjelölt témákhoz tollbamondásra ajánlott szövegek találhatók. A felméréseknél jelölve vannak számok segítségével, hogy melyik tollbamondást célszerű az adott téma számonkérésekor alkalmazni. Ezek a szövegek alkalmasak időre történő másolásra is. Helyet kapott az utolsó lapon egy közmondásgyűjtemény, amely használható emlékezetből írásra, válogató másolásra. Mivel az 5. osztályban a közmondások tananyag, ez a válogatás segítséget nyújt minél több közmondás megismeréséhez.

 

FONTOS!

Minden feladat kidolgozott megoldása ingyen letölthető a pedellus.hu weboldalról PDF formátumban.

 

MEGOLDÁS

  • 5. osztály

Mutass többet

Mutass kevesebbet