X

Üdvözöljük webáruházunkban!

Rendelése leadásához lépjen be felhasználói fiókjába vagy regisztráljon oldalunkra!

Facebook regisztráció Google regisztráció

Elfelejtettem a jelszavam

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Kiss Piroska

PD-511 - Irodalom felmérő feladatlapok 5. osztály

40 oldal | 200 X 280 mm | 160 g

795 Ft

kosárba

Mindenfajta tanulás az életre, az életben való boldogulásra készít fel.

Az összefüggések megragadásához széles látókörű gondolkodásmódra van szükség. A feladatlapokban az irodalom tananyag összekapcsolódik nyelvtani, történelmi, földrajzi és képzőművészeti elemekkel, amelyek természetesen a tananyagok tanórai feldolgozásában is helyet kaptak.

Amikor egy-egy irodalmi témakör végén nagyobb súlyú számonkérés történik az iskolában, arra érdemes alaposan felkészülni. A sokrétű feladatsorok ehhez nyújtanak segítséget. Minden feladatlap képességfejlesztő, érdekes feladatokkal zárul, amelyek kreatív, játékos módon támogatják a diákok irodalmi műveltségének fejlődését. A feladatok megoldásai – pontozással ellátva – megtalálhatók a pedellus.hu weblapon. Ennek felhasználásával megállapítható a témakörben elsajátított tudás szintje.

Ez a kiadvány a NAT 2020 kerettanterv követelményeire épül.

Épít a tanulói kulcskompetenciákra, fejleszti a tanulási attitűdöket, és lehetőséget biztosít a képességek szerinti differenciálásra. Egy-egy témakörön belül több a feladat egy átlagos témazáró dolgozathoz képest azért, hogy az adott osztály szintjének megfelelően lehessen válogatni a feladatok közül.

A kiadvány újszerű abban, hogy igazodik 6., illetve 8. osztályos központi írásbeli felvételi irányvonalához. Minden témazáró feladatsor tartalmaz egy, a témához kötődő szövegértési feladatot. Ugyanakkor a tantervi követelményeknek is megfelelően már 5. osztályban hangsúlyt kap – a korosztály szintjén – az érvelés. A tanév végi felmérésben pedig a prózai szöveg mellett egy nem tanult vers feldolgozása is szerepel.

 

FONTOS!

A kiadvány Megoldási útmutatója a pedellus.hu weblapról ingyen letölthető PDF formátumban.

 

MEGOLDÁS

  • 5. osztály

Mutass többet

Mutass kevesebbet