X

Üdvözöljük webáruházunkban!

Rendelése leadásához lépjen be felhasználói fiókjába vagy regisztráljon oldalunkra!

Facebook regisztráció Google regisztráció

Elfelejtettem a jelszavam

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Nagyné Horváth Magdolna

PD-514 - Történelem felmérő feladatlapok 6. osztály

64 oldal | 200 X 280 mm | 210 g

755 Ft

kosárba

A jelenben való eligazodásunk, a jövőbeni boldogulásunk csak a múlt megismerésével lehetséges. A történelem tanulásával az emberiség múltját idézzük fel, melynek során folyamatosan tapasztaljuk: „a történelem az élet tanítómestere”.

A feladatsorok a NAT 2020 követelményrendszerére épülnek. A különböző kompetenciákat fejlesztő feladatok fogalmakra, kronológiai és topográfiai ismeretekre, történelmi személyekre kérdeznek rá. Feladattípusai között megtalálható a rendszerezés, a valós és fiktív elemek különbségtételére vonatkozó feladatok, történetmesélés szempontok alapján, történelmi személyek tetteinek célja, előzménye, következménye, valamint lényegkiemelést kereső, összehasonlító feladatok. A feladatsorok 45 perc alatt megoldhatók. A témazáró feladatlapok segítségével meggyőződhetsz arról, hogy sikerült-e az alapvető történelmi ismereteket elsajátítanod. Remélem, igen!

A témazáró füzet minden témakörben 2-2 azonos nehézségű és pontszámú feladatsort tartalmaz, és 2 év végi feladatsorral zár.

 

FONTOS!

A témazáró füzethez részletesen kidolgozott feladatmegoldás tartozik, amely letölthető a pedellus.hu weblapról PDF formátumban. A szorgalmi feladatok tovább bővítik a gyakorló feladatok körét. Ugyanitt található a javasolt értékelési mutató, valamint egy-egy gyakorló feladatsor, megoldással.

 

MEGOLDÁS

 

GYAKORLÓ FELADATOK

  • 6. osztály

Mutass többet

Mutass kevesebbet